ΚΗΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
Το γραφείο τελετών Μιχαήλ Παναγιώτου βρίσκεται στην περιοχή των Τρικάλων. Το γραφείο μας έχει εμπειρία 20 και πλέον ετών αποδεδειγμένης πείρας και εξειδίκευσης στη διοργάνωση πένθιμων τελετών.
Γραφείο τελετών παναγιώτου,γραφειο τελετων τρικαλα,τελετες τρικαλα,μνημόσυνα
15681
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15681,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,elementor-default

 

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στην παράδοση του χώρου, γνώση και εμπειρία 35 ετών, και, πάνω απ’ όλα, με την αμέριστη εμπιστοσύνη και υποστήριξη των πελατών μας επεκτείναμε τις δραστηριότητές μας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο ιδιόκτητο χώρο, 2.000 τ.μ., πλήρως εξοπλισμένο για την παραγωγή εκκλησιαστικών κεριών κάθε τύπου. Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής κεριών, αντάξιων των προσδοκιών σας!
 
Ο συνεχώς βελτιούμενος εξοπλισμός μας, σε συνδυασμό με το έμπειρο προσωπικό μάς δίνουν τη δυνατότητα να παράγουμε κεριά, αρίστης ποιότητας και όλων των ειδών, κεριά από αγνότατο μελισσοκέρι 100% και όχι μόνον!
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ… ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ!
Αν κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην κηροπλαστική τέχνη, φαίνεται πως τα πρώτα κεριά δημιουργήθηκαν από τους αρχαίους Αιγυπτίους οι οποίοι χρησιμοποιούσαν πυρσούς από καλάμια που τα βούταγαν σε λίπος. Η κηροπλαστική, ως κλάδος τέχνης και όχι ως παραγωγή φωτισμού, ήταν γνωστή, εκτός από τους Αιγύπτιους, στους Πέρσες, στους Ετρούσκους και, φυσικά, στους Έλληνες. Στην Ελλάδα, οι κηροτέχνες έφτιαχναν ανθρώπινα ομοιώματα, στέφανα και άνθη, τα οποία χρησιμοποιούσαν σε θρησκευτικές γιορτές. Οι Ρωμαίοι φαίνεται πως κατασκεύασαν τα πρώτα κεριά με φιτίλι, τα οποία φώτισαν τα σπίτια και το σκοτάδι! Το μελισσοκέρι, ως πρώτη ύλη για την κατασκευή κεριών, εμφανίστηκε το Μεσαίωνα. Κατά τον 19ο αιώνα, σημειώθηκε η πιο σημαντική εξέλιξη στην κατασκευή κεριών, οπότε και άρχισε η εποχή της παραφίνης.